SKÄRGÅRDSBILDER FRÅN OSKARSHAMN

- EN FOTOBLOGG MED SKÄRGÅRDSBILDER...
-
Välkomna till min och Blondin-Ida´s Blogg.
Här kommer jag framförallt att visa bilder från Oskarshamns fina skärgård. Men det blir också en hel del bilder på kattflickan Blondin-Ida, som är min "sambo" sedan sommaren 2011.
Naturen kommer dock att stå främst när det gäller val av bilder, och miljöer som jag föredrar att besöka med mina kameror.
Vinterhalvåret fotograferar jag från strandkanten. Men framåt våren åker min lilla båt "Tjocka Hulda af Ernemar" i havsvattnet. Så då kommer jag lite närmare skärgårdsmiljöerna.
Målsättningen är att uppdatera bloggen med nya bilder några dagar i veckan. Så välkomna att hänga på.
Hälsar "Farbror Henning" och Blondin-Ida....:o)

torsdag 4 augusti 2011

- GIFTALGER OCH EN KATTRESA.....

- Så har det blågröna helvetet kommit hit.
-Fast det egentligen är gult.....
- Jag såg tendenser till påbörjad algblommning redan i tisdags. Men igår började det samlas ihop ordentligt. Det är inte så att det täcker hela vattenytan än, men det är ganska mycket på vissa ställen. Men det blir ju ändå lite extra svenskt därute. Gult vatten och blå himmel.....
Men giftalgerna hindrar ju varken mej eller så många andra båtentusiaster att ge oss ut i skärgården, det mesta vattnet är ju ändå blått. Och man är ju inte därute för att dricka vattnet.
 På kvällen gjorde Blondin-Ida och jag en liten "Raggar-runda" med bilen i stan. Skulle "hälsa på" veterinären på Katthemmet. Tack och lov berodde inte besöket på några giftalger, utan var ett inplanerat återbesök. Men min lilla Blondin tycker inte om att åka bil, det var ett evigt jamande och skrikande innan vi var hemma igen.....
- Ha en trevlig torsdag och Välkomna tillbaka !!!                   Antal besökare:  74.0613 kommentarer:

 1. Det där med alger är ett otrevligt fenomen ,vi har ännu inte sett något här uppe. Tänk att Ida fick vara med i bilen ,det är nog inte enkelt att lära en äldre katt att köra bil ,dom borde få vara med från små.Fast det brukar inte hjälpa alla gånger,Ha det så bra ,Nette

  SvaraRadera
 2. Usch, vilken sörja...du skulle ha passat på och tagit ett dopp innan det började blomma!! Insjöarna här tror jag redan blommat över, och till helgen ska jag se hur det ser ut kring kusten i Nyköpingstrakten tänkte jag...
  Ingen raggarbrud där inte!! Å inte här heller, det var inte kul på den tiden vi hade det här huset som sommarstuga och skulle ha TVÅ skrikiga katter i baksätet...man vart nästan stressad innan man kom hit ut.
  Ha´en bra torsdag vännen!!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Usch vad äckliga de ser ut de där algerna, som en stor gröt där ute på havet...
  Stackars lilla Ida som inte gillar att åka bil, men jag tror att det gick bra ändå och att besöket hos veterinären gick alldels utmärkt :)
  Näst sista bilden är favvis idag!
  Ha de gott!
  /Maria

  SvaraRadera