SKÄRGÅRDSBILDER FRÅN OSKARSHAMN

- EN FOTOBLOGG MED SKÄRGÅRDSBILDER...
-
Välkomna till min och Blondin-Ida´s Blogg.
Här kommer jag framförallt att visa bilder från Oskarshamns fina skärgård. Men det blir också en hel del bilder på kattflickan Blondin-Ida, som är min "sambo" sedan sommaren 2011.
Naturen kommer dock att stå främst när det gäller val av bilder, och miljöer som jag föredrar att besöka med mina kameror.
Vinterhalvåret fotograferar jag från strandkanten. Men framåt våren åker min lilla båt "Tjocka Hulda af Ernemar" i havsvattnet. Så då kommer jag lite närmare skärgårdsmiljöerna.
Målsättningen är att uppdatera bloggen med nya bilder några dagar i veckan. Så välkomna att hänga på.
Hälsar "Farbror Henning" och Blondin-Ida....:o)

lördag 7 maj 2011

- EN DAG I OLIKA FÄRGERS TECKEN......

- När jag tittade ut från balkongerna igår morse, hade solen precis letat sig upp. Och lyste på morgondaggen utanför. Det blev en minuts fotografering av en kaskad av färger i motljus.....
Efter lite träning och helgshopping blev det en helt annan kaskad av färger....
- Feta Berta skulle bottenmålas, och det blev ett påfrestande krypande och penslande under det lilla fartyget. Men nu är "magen" insmord i självpolerande blå/svart färg.
Undrar varför det står "svart" på bottenfärgsburken, när det i själva verket är blå färg. Måste vara någon färgblind jävel som blandat till den nyansen....:o)
- Vi hörs !!!


9 kommentarer:

 1. Det där med färger,svarta vinbär är ju röda!! Såg att Berta-Hulda låg på vagnen o väntade på vatten under magen,vi bloggvänner väntar också på nya bilder"till sjöss".Idag blir det ett besök på invigningen av nya museet vid kl 11,välkommen om du har möjlighet.Nytt för nya museet är att inget fotoförbud gäller!

  SvaraRadera
 2. På dom här bilderna var det då ingen färgblind J som sett ,vackert .Det verkar bli en solig o varm dag ,hoppas det hittar några kunder till oss idag ,det brukar bli ett mindre antal när isen gått ,då är det sommarstugetidräkning (nytt ord ) här,ha en fin dag,Nette

  SvaraRadera
 3. Ja du, det är inte bara folk som är färgblinda, jag kan inte läsa heller...Tyckte du skrivit helghoppning, inte shopping,så jag såg framför mig hur Henning tillsammans med sina kollegor på boendet tog sats med rollatorerna...
  Vilka bilder!! Naturen bjuder ju just nu på hela färgpaletten, det är bara att ta för sej, och det kan du verkligen!!TÄNKTE första gången jag slog upp de gröna( mina är inte blå...)i morse att jag skulle göra som Henning, ge mej ut med kameran i den arla morgonstunden...medans jag funderade somnade jag om...så jag får göra ett nytt försök en annan solskensmorgon.
  Roligt att sticklingarna var till belåtenhet för Broms, mina ska snart förflyttas ut på glasverandan. sonen som bor i Norrköping kommer idag och jag undrade försynt om han kanske kunde ta en sväng förbi Rockdala, men då lät han väldigt underlig på rösten så jag la ner det projektet fort...
  Ha´en skön lördag, har ska skördas de första rabarber till en underbart god paj (hoppas jag).
  kram

  SvaraRadera
 4. - Ha, ha....
  Helg-hoppning med rollator, det kanske skulle kunna bli en ny OS-gren. Kul Rigmor.
  Göran, jag hiner inte Döderhultarmuseét idag, men ska gå dit i veckan och kika, är riktigt nyfiken.
  Nette, jag hoppas det blir invasion i butiken, trots det fina vädret....

  SvaraRadera
 5. Jag är ingen färgexpert, snarare färgblind men av egen erfarenhet vet jag att blå färg blir svart när den kommer i saltvatten......

  SvaraRadera
 6. - Visst blir den mörkare i vattnet Göran. Men inte svart. Med undantag för nätterna....:o)
  Men det är kanske så tillverkaren menar. Mörkblå på dagen, svart på natten.
  Men det har ju egentligen mindre betydelse....

  SvaraRadera
 7. Vilket skönt solljus...Jag gillar när det blir såna där runda bänk.
  Det är supervackert.
  Idag var det koutsläpp men korna varken studsade eller stångades. En fick väl riktiga vårkänslor för hon hoppade på en en annan.
  Det var lite tråkigt men gud för folk.
  Så mycket har det aldrig varit.
  Vi hem precis hem ifrån ifrån ett sexårskalas
  Lille Victor börjar bli stor.
  Det har varit ett strålande väder så vi satt ute .
  Nu skall jag kolla på fyran Det nya med Stenmark.
  Ha det gott Henning och se upp så att du inte drättar i när du skall sjösätta.
  Kram på dig

  SvaraRadera
 8. - Tack Lotta !
  Det har varit lite kosläpp i våra trakter också idag. Men korna fick klara sig utan mej. Får hoppas att dom var glada och studsiga ändå...:o)

  SvaraRadera
 9. Urläckra bilder Henning Som jag gillar massor :)
  Mvh Halina

  SvaraRadera