SKÄRGÅRDSBILDER FRÅN OSKARSHAMN

- EN FOTOBLOGG MED SKÄRGÅRDSBILDER...
-
Välkomna till min och Blondin-Ida´s Blogg.
Här kommer jag framförallt att visa bilder från Oskarshamns fina skärgård. Men det blir också en hel del bilder på kattflickan Blondin-Ida, som är min "sambo" sedan sommaren 2011.
Naturen kommer dock att stå främst när det gäller val av bilder, och miljöer som jag föredrar att besöka med mina kameror.
Vinterhalvåret fotograferar jag från strandkanten. Men framåt våren åker min lilla båt "Tjocka Hulda af Ernemar" i havsvattnet. Så då kommer jag lite närmare skärgårdsmiljöerna.
Målsättningen är att uppdatera bloggen med nya bilder några dagar i veckan. Så välkomna att hänga på.
Hälsar "Farbror Henning" och Blondin-Ida....:o)

söndag 5 augusti 2012

- ARMKRAFTER ELLER HÄSTKRAFTER....

- Man möter fartyg av olika karaktärer hela tiden ute i skärgården. En del drivs framåt av otaliga hästkrafter, andra med hjälp av armkrafter....
Den gamla fina eksnipan hade fått motorproblem och fick ros hemåt. Naturligtvis erbjöd jag mej att agera bogserbåt, men båtägaren var nästan hemma och tackade  artigt nej.
Fartyget Rolling Stone (passande namn) på väg in mot Oskarshamns hamn assisterad av två bogserbåtar. Rolling Stone ska hämta 11.000 kubikmeter småsten, som skall fraktas ut till bygget av Nordstream-ledningen mellan Ryssland och Tyskland.
- Ha en trevlig söndag och Välkomna tillbaka !!!  önskar Farbror Henning och Blondin-Ida....:o)  Antal besökare:  95.094


8 kommentarer:

 1. Don efter person brukar det heta .Men man kan väl säga det samma om båtar .Min man jobbar ju med hästkrafter av det större slaget ,som kommer till användning i fartyg o kraftverk ,trevliga bilder .Här har det änligen kommit regn ,hela helgen nu är det typiskt rötmånadsväder .Havet ligger spegelblankt ,ha trevlig söndag ,Nette

  SvaraRadera
 2. Båtar av alla de storlekar och utseende finns det där ute till havs :)
  Fina bilder!
  Ha en riktigt bra dag!
  /Maria

  SvaraRadera
 3. Å tänk...jag tycker dessa små träbåtar är så vackra, betydligt trevligare än alla stora fartyg och stora fritidsbåtar. Små träbåtar, de har charm och patina. Sen vet jag jobbet bakom en träbåt, alltför väl har jag det i minnet...
  Fina bilder!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. - Tack ska ni ha !
  Dom gamla träbåtarna är otroligt fina när de sköts som den här.
  Men det är nog åtskilliga timmar bakom blänket.
  - Välkomna tillbaka !

  SvaraRadera
 5. Härlig eka och imponerande lastbåt. Ang älgtjuren så hoppas jag den klarar sig. Sådana skall man spara till avel men alla tänker inte som jag. Men många har restriktioner på tjurar med antal taggar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. - Det låter mycket förståndigt !
   - Välkommen tillbaka !

   Radera
 6. Vilken envis gubbe. Jaja,du har ju frågat i alla fall,fast vet du vad jag tror? Han tog detta istället för ett träningspass på gymmet.Han ser ganska vältränad ut.
  En sån snygg eka han har.
  Träbåtar är allt en klass för sig men vilket jobb.Usch och fy.
  Jag får ju hålla med om att det var ett passande namn på lastfartyget.
  Snygga bilder förresten.
  Ha det toppen. Är det denna helgen?
  Kramizzzzz

  SvaraRadera
 7. - Jag trodde att det var en träningsrunda. Men han
  förklarade att motorn strejkade...
  - Välkommen tillbaka !

  SvaraRadera