SKÄRGÅRDSBILDER FRÅN OSKARSHAMN

- EN FOTOBLOGG MED SKÄRGÅRDSBILDER...
-
Välkomna till min och Blondin-Ida´s Blogg.
Här kommer jag framförallt att visa bilder från Oskarshamns fina skärgård. Men det blir också en hel del bilder på kattflickan Blondin-Ida, som är min "sambo" sedan sommaren 2011.
Naturen kommer dock att stå främst när det gäller val av bilder, och miljöer som jag föredrar att besöka med mina kameror.
Vinterhalvåret fotograferar jag från strandkanten. Men framåt våren åker min lilla båt "Tjocka Hulda af Ernemar" i havsvattnet. Så då kommer jag lite närmare skärgårdsmiljöerna.
Målsättningen är att uppdatera bloggen med nya bilder några dagar i veckan. Så välkomna att hänga på.
Hälsar "Farbror Henning" och Blondin-Ida....:o)

lördag 2 juni 2012

- TRÅNGT OM SALIGHETEN VID SEGLINGSSTART......

- Det blev en mäktig start på sista etappen av Watski 2star Baltic-seglingen från Oskarshamn, där Oskarshamns Segelsällskap var en av arrangörerna. Väldigt mycket båtar samtidigt på fredagsförmiddagen, och verkligen trångt om saligheten.
På första bilden är det båten Idelfix Too, med besättningen Suhr och Persson från EKBK som ger sig iväg. När man tittar i startlistan kan man utläsa att den här segelbåten har "Våra Fruar" som sponsor. En del har det förspänt. Vi får hoppas att Fru Su(h)r inte är det också, sur alltså....:o)
Glömde skriva det igår morse. Ni såg väl alla hägringar på bilderna igår. Öarna ute vid horisonten flög i luften. Om inte, backa tillbaka och kika.
-Idag den 2 juni är det MOBILFRIA DAGEN (fan tro´t)
- Ha en trevlig lördag och Välkomna tillbaka !!!  önskar Farbror Henning och Blondin-Ida...:o)  Antal besökare:  90.022
Sponsrad av "Våra Fruar".....

Följebåten har full uppsikt när den passerar starttornet.


- Vart i helsicke ska jag ta vägen nu...?
-Jag har full förståelse för att han ser orolig ut....


Problem med påslakanet...:o)Enda Oskarshamns-seglarna, Sandor Moldovan och Darius Trakanavicius, ger sig iväg ut på den tredje och sista etappen.


En Katt bland Hermelinerna har smugit sig in, men får snabbt försvinna ut åt vänster....

5 kommentarer:

 1. En liten snabbis innan vi sticker till Kinnekulle.
  Trean i från slutet. Jädrar viken kalasbild.
  Alla bilderna är hur bra som helst.Först tyckte jag att den ena båten hade ett taskigt segel men i närbild är det ju hur snyggt som helst.
  Grattis till en härlig serie. Nu sticker vi....
  Kramizzzzz Ha det toppen

  SvaraRadera
 2. Underbara segelbilder ,men så kommer dom ju från ett proffs ,såg att jag fick vara med på ett hörn också i vattenform ,rejält kallt ser det ut .Vi avstår nog från skärgårdsuflykt idag ,11 grader är ju en temperatur som inte låter inbjudande .Synd om studenterna här idag ,ha det bra ,Nette

  SvaraRadera
 3. Förväntar mej att få se Berta med full spinnaker snart! Trevlig helg önskar "Vänerstranden"

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Härliga actionbilder igen på dessa seglare. Jag får säga som jag skrev i förra inlägget "att det inte krockar oftare". Det känns som det är lite väl trångt ibland.
  ha en fin kväll
  /Ingemar

  SvaraRadera
 5. Halloj, halloj!!!!
  Vilket fantastiskt fotoreportage!
  Underbara bilder med mycket action i :) Det syns att du älskar båtar och vatten.

  Har precis kommit hem från resan till underbart naturreservat på Hallandsåsen och läste dina härliga kommentarer. Som vanligt tänkte jag inte alls att bilderna kunde vara unika och värda att sälja... ja, ja mina var inte så dåliga jämförs med de som publicerades i tidningarna men men... kanske synd, men pengar och uppmärksamhet är sista jag bryr mig om :)
  Tusen tack för ditt engagemang, jag skulle ha dig som manager ;) Tycker det var underbart att du tog dig tid och ville hjälpa :))))

  Ha en fin fortsättning på helgen
  Jag ska titta genom bilderna från naturreservatet kanske blir det något till bloggen...

  Kramar från blåsigt och soligt väst
  Halina

  SvaraRadera