SKÄRGÅRDSBILDER FRÅN OSKARSHAMN

- EN FOTOBLOGG MED SKÄRGÅRDSBILDER...
-
Välkomna till min och Blondin-Ida´s Blogg.
Här kommer jag framförallt att visa bilder från Oskarshamns fina skärgård. Men det blir också en hel del bilder på kattflickan Blondin-Ida, som är min "sambo" sedan sommaren 2011.
Naturen kommer dock att stå främst när det gäller val av bilder, och miljöer som jag föredrar att besöka med mina kameror.
Vinterhalvåret fotograferar jag från strandkanten. Men framåt våren åker min lilla båt "Tjocka Hulda af Ernemar" i havsvattnet. Så då kommer jag lite närmare skärgårdsmiljöerna.
Målsättningen är att uppdatera bloggen med nya bilder några dagar i veckan. Så välkomna att hänga på.
Hälsar "Farbror Henning" och Blondin-Ida....:o)

lördag 7 april 2012

- BARA TRE AV TIO ÖVERLEVDE.....

- Mina så kallade "gröna fingrar" har fått sig en knäck. Bara tre av de tio Pelargoner som jag vinterförvarat har klarat sig med livet i behåll. Lite pinsamt är det väl kanske att den jag verkligen ville skulle frysa ihjäl, och som placerades på absolut kallaste platsen på balkongerna är den som växer och frodas allra bäst.....
Flytt-städningen igår gick som en dans. Dessutom hade meterologerna, som vanligt, överdrivit snökaoset som var i antågande. Lite duggregn och fem plusgrader blir sällan några isgator. Men man ska väl inte klaga när det är åt det hållet.
Idag den 7 april är det:  PÅSKAFTON.
- Ha en trevlig lördag, och Påskhelg, och Välkomna tillbaka !!!  önskar Farbror Henning och Blondin-Ida....:o)  Antal besökare:  87.138

4 kommentarer:

 1. Ibland kan lite kyla göra susen ,min (har en ) har inte fått vatten på hela vintern men den lever fortfarande .Bra att vädret var till det bättre .Flyttstäd är ju inte världens roligaste sysselsättning annars ,ha en fin påskafton ,Nette

  SvaraRadera
 2. Jag skall kasta alla mina och köpa nya sticklingar. Jag blir så trött på skiten i garaget.
  Bilden är ljuvligt somrig.
  Så skönt att det gick bra med städningen och att du är på G.
  Nu ser jag att du inte har förtagit dig helt och hållet.
  Glad Påsk på dig Förresten vet du vad vi såg när vi åkte hem ifrån Hornborgarsjön?Jo en Fiskljuse.
  Skithäftigt!!!!
  Kramizzz

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Ja, det där med gröna fingrar vet jag inget om. Fin bild i alla fall och som vanligt så har SMHI fel. Men det var ju bra att det var åt rätt håll som sagt.
  Glad Påsk!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 4. Jaha...du också...ett konstaterande att det tydligen inte var något bra pelargonår...här har de fallit bort en efter en...några skrangliga penliga krakar finns kvar, och så två rejäla buskar som är de vilda...de verkar överleva allt!! Nu har jag tänkt att dra ned lite på detta pelargonandet....men det är ju lätt att lova nu!!
  Läcker bild, är det månne en överlevare...??
  Ha en bra påskaftonskväll och hälsa blondinen!!
  Kram kram

  SvaraRadera