SKÄRGÅRDSBILDER FRÅN OSKARSHAMN

- EN FOTOBLOGG MED SKÄRGÅRDSBILDER...
-
Välkomna till min och Blondin-Ida´s Blogg.
Här kommer jag framförallt att visa bilder från Oskarshamns fina skärgård. Men det blir också en hel del bilder på kattflickan Blondin-Ida, som är min "sambo" sedan sommaren 2011.
Naturen kommer dock att stå främst när det gäller val av bilder, och miljöer som jag föredrar att besöka med mina kameror.
Vinterhalvåret fotograferar jag från strandkanten. Men framåt våren åker min lilla båt "Tjocka Hulda af Ernemar" i havsvattnet. Så då kommer jag lite närmare skärgårdsmiljöerna.
Målsättningen är att uppdatera bloggen med nya bilder några dagar i veckan. Så välkomna att hänga på.
Hälsar "Farbror Henning" och Blondin-Ida....:o)

fredag 20 maj 2011

- SKÄRGÅRDSFÅGLAR I KVÄLLSBELYSNING.....

- När jag stod och väntade på fullmånen härom kvällen tittade jag till lite åt motsatt håll. Solen var på väg ner och en hel del sjöfåglar rörde sig på och vid vattnet.
Alla bilderna är underexponerade 2-4 steg, för att framhäva färgerna.
- Den här bloggen ska ju vara reklamfri. Men idag gör jag ett undantag för MaterialMännen i min lilla stad på ostkusten......
För en vecka sedan stendog min dammsugare. Det var dagen efter att min bildskärm till datorn stendog. Lite tungt ekonomisk, väntade bara på att båten skulle sjunka och bilen bli stulen.....
Men en dammsugare måste man ju ha, för att bl.a. rengöra den nya blänkande bildskärmen. Men jag bestämde mej för ett budgetköp just den här dagen. En billig Volta.....inte Volga....
Den har stått oanvänd sedan dess, men.
- Idag skulle det bli Premiär-sugning. Men innan jag var klar med de tre balkongerna hade jag nästan dragit på mej ryggskott. Dammsugarröret var så kort så jag fick gå dubbelvikt, trots att jag inte är mera än 178cm över havet.
 - Dessutom var bara sladden fyra meter lång. Det behövdes 8 byten av eluttag innan jag klarat av min enorma lägenhet på två rum och kök......
Så här kan man ju inte ha det. Kollade på nätet vad som gäller med "ångerrätt". Men det var dystert. Gäller endast dörrförsäljning och köp över internet. Skulle jag bli tvungen att köra den nya, men värdelösa Volta´n till soptippen....?
Men jag gjorde en chansning. Åkte ut till Materialmännen. Visade upp mina ledsna ögon och onda rygg, och undrade om jag kunde få byta till en bättre/dyrare maskin.
 - Vi brukar vara lite återhållsamma med det. Men om du nu bara har städat halva din lägenhet ( där ljög jag lite, förlåt ) så är det OK....:o)
- Hemma igen med en mörkblå UltraSilencer så dammsuger jag lägenheten en gång till, från ett och samma elutag.
- Dammsuga två gånger samma dag.... det kommer aldrig att hända igen....
Här är i allafall kvällsfåglarna.
- Vi hörs !!!8 kommentarer:

 1. Vet inte vilket jag blir mest glad för...åtta meters sladd och att det sparar din rygg, eller de helt fantastiska bilderna??!! Nu undrar jag, hur i h-lvete får du till ljuset så läckert?? Eller är det strålning från kärnkraftverket som gör det...??
  Ha´en bra fredag!!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ser du guldvatten hos dig också ,de va som sjutton.Trodde bara att det var på den här sidan pölen.Alldeles underbara bilder ,ibland är det så att till vilken sida man än vänder sig finns det fina bilder.Fårstår dammsugarproblemet mycket väl har svårt att klara den uppgiften själv ,ha en fin dag ,Nette

  SvaraRadera
 3. Hur i hela friden kan du få dessa ljuvliga färger och fåglarna vita som på de två första bilderna Jag får alltid bara siluetter.Du är mästerlig.
  Det där med dammsugare var jag med om för ett tag sen när vi köpte en ny.
  Jag har alltid velat ha en Miele för tvättmaskinen är av det märket och den är snart 17 år
  Jättebra Peppar peppar ta i trä!
  Det är inget fel på dammsugaren men jag tycker att det är för kort sladd så bara för att slippa byta får jag ha en förlängningssladd och det retar mig men jag kom inte på att försöka byta som du gjorde.
  Du är smart!!!
  Kramizzz Mysig helg!!!!!

  SvaraRadera
 4. Nu blev jag riktigt orolig. Nu kommer det bilder på dammsugare, mitt absoluta hatobjekt, men det blev som tur var kvällsfåglar i stället....

  SvaraRadera
 5. Jag blev alldeles tagen av dina vackra bilder... Älskar de alla men den andra dubbel så mycket, om man kan mäta kärlek ;)
  Du är bara fantastisk!
  Ha en mysig helg
  Halina
  Hur går det med Kommandorskan, är hon kvar på semestern?

  SvaraRadera
 6. Who...who..vilka fantastiska bilder, sånna kan man bara ta på ostkusten..*ler*.
  Så snälla de var på Materialmännen..så du menar allvar, du dammsög verkligen två gånger samma dag?! de där borde du få medalj för ju.

  Kramiz Anki

  SvaraRadera
 7. Nydelige kveldsbilder av fuglene. Så fine miljøbeskrivelser. Nydelig!

  SvaraRadera
 8. Du skulle ha köpt en självgående, precis som Torstein. Men den hade väl skrämt livet ur "Kommandorskan".

  SvaraRadera