.....MEN INGA BRÖD.
Troligen var det "fel gubbe" som tittade ner på utspisningen.
Idag den 7 november är det KLADDKAKANS DAG.
- Ha en trevlig fredag och Välkomna tillbaka !!! önskar Farbror Henning och Blondin-Ida....:o)
Antal besökare: 193.147
SKÄRGÅRDSBILDER FRÅN OSKARSHAMN
- EN FOTOBLOGG MED SKÄRGÅRDSBILDER...
- Välkomna till min och Blondin-Ida´s Blogg.Här kommer jag framförallt att visa bilder från Oskarshamns fina skärgård. Men det blir också en hel del bilder på kattflickan Blondin-Ida, som är min "sambo" sedan sommaren 2011.
Naturen kommer dock att stå främst när det gäller val av bilder, och miljöer som jag föredrar att besöka med mina kameror.
Vinterhalvåret fotograferar jag från strandkanten. Men framåt våren åker min lilla båt "Tjocka Hulda af Ernemar" i havsvattnet. Så då kommer jag lite närmare skärgårdsmiljöerna.
Målsättningen är att uppdatera bloggen med nya bilder några dagar i veckan. Så välkomna att hänga på.
Hälsar "Farbror Henning" och Blondin-Ida....:o)
Å inget vin heller...klart det var fel gubbe !!!!
SvaraRaderaStrömming är nog den enda fisk jag inte äter varken stekt eller jäst.
Ikväll ska jag ungssteka en öring och göra en sås på sikrom...
Hoppas att din vecka på rehab varit bra.
Tjingelingen från Rantamor, blir en å annan hockeymatch i helgen.
- Hejsan Rantamor.
RaderaStekt inlagd strömming är bland det godaste som finns. Går bra med
enbart stekt också. Däremot jäst har jag testat en gång, men aldrig mera....
Rehabveckan har varit bra och tuff. Hade sån jäkla träningsvärk
onsdag och torsdag. Men idag känns det fint igen....
- Ha det så bra och Välkommen tillbaka !
När jag var liten kom fiskbilen varje måndag,
Raderaoch då köpte mor strömming och stekte, jag tyckte det luktade illa,
och min far tvingade mig att sitta kvar tills jag ätit upp allt.
Naturligtvis hade jag en förstående mor som till slut gav allt till katten som åt med god aptit,
och jag fick kila iväg ut å leka.
Sen lärde jag mig att måndagar kom strömmingsbilen,
och jag stod där bakom fars verkstad och väntade,
och när han kom berättade jag med andan i halsen att "mor inte var hemma och att vi inte skulle ha strömming idag....puh..."
Idag brukar mor och jag sitta å skratta åt det.
Ha en trevlig kväll med Blondin-Ida som säkert saknat dig i veckan.
- Hej igen.
RaderaHar liknande barndomsminnen som du när det gäller strömming. Fick
kväljningar när jag kände lukten. Kommer ihåg min första skoldag. När
jag kom in i bespisningen var det ingen tvekan om vad min första skollunch
skulle bestå i. Och inte fick man lämna något heller på den tiden. Så det
är många, många år senare som jag verkligen blev omvänd. Och det
med besked.....
- Blondinen och jag ska mysa så fort jag är klar i tvättstugan.
- Ha det så bra och Välkommen tillbaka !
Når jag var liten åt man strömming flera gånger i veckan kokt eller stekt och ibland rökt ,jag var med min farfar och rökte fisk ,kunde äta den osaltad meeen så hände det en dag att jag mådde illa när jag åt kokt strömming och allt kom upp tillbaka efter det kunde jag inte tåla strömmingslukten så det var en plåga i skolan av samma anledning som ni andra man måste äta upp .Idag kan jag äta stekta strömmingsflundror med Kalles kaviar mellan det tar bort en stor del av smaken .Trevlig helg ,Nette
SvaraRadera- Tack Nette.
RaderaStrömming tillsammans med kaviar (eller ansjovis) använder jag
när det ska bli Kräftströmming. Bara att rulla ihop och fästa med
en tandpetare och sedan på med grädde och in i ugnen. Det blir
otroligt gott.
- Ha det så bra och Välkommen tillbaka !
Gud så gott, det första jag tänkte på var Strömingsflundror och potatismos, toppen ett, toppem två Strömingslådan eljest finns det ju ingen jul eller påsk heller.
SvaraRaderaHavets silver sade de förr, hälsar Hajan
- Hejsan Hajan.
RaderaStrömmingslådan kallar min mor det för, jag kallar det för
Kräftströmming. Men det är ju samma sak...
- Ha det så bra och Välkommen tillbaka !
Jag ÄLSKAR strömming och den fisken finns inte här. Under krigsåren åts det
SvaraRaderamassor med strömming och sjösik. Mor had matservering; lagade mat åt ca 50
fabriksarbetare varje dag. När jag var stor nog, fick jag i uppgift att rensa strömming
för en sån massa. Kommer ihåg hur man bröt nacken och tog ut inälvorna med tummen.
Trots det, gillar jag strömming och i alla former.
Ruth i Virginia
- Hejsan Ruth.
RaderaDu får börja importera strömming till USA. Det skulle
säkert bli en bästsäljare. Men det är klart den skulle
ju inte vara lika färsk och fin....
- Ha det så bra och Välkommen tillbaka !