SKÄRGÅRDSBILDER FRÅN OSKARSHAMN

- EN FOTOBLOGG MED SKÄRGÅRDSBILDER...
-
Välkomna till min och Blondin-Ida´s Blogg.
Här kommer jag framförallt att visa bilder från Oskarshamns fina skärgård. Men det blir också en hel del bilder på kattflickan Blondin-Ida, som är min "sambo" sedan sommaren 2011.
Naturen kommer dock att stå främst när det gäller val av bilder, och miljöer som jag föredrar att besöka med mina kameror.
Vinterhalvåret fotograferar jag från strandkanten. Men framåt våren åker min lilla båt "Tjocka Hulda af Ernemar" i havsvattnet. Så då kommer jag lite närmare skärgårdsmiljöerna.
Målsättningen är att uppdatera bloggen med nya bilder några dagar i veckan. Så välkomna att hänga på.
Hälsar "Farbror Henning" och Blondin-Ida....:o)

lördag 23 november 2013

- INGEN SNÖ IGÅR HELLER....

- Men ljusslingan utanför balkongerna är monterad och tänd. Dessutom hann jag med att baka saffransbullar också. Så jag är ganska nöjd med fredagen.
Men det är första gången jag har whisky i bullarna. Läste i ett recept att man skulle låta saffranen stå och dra i spriten, för att öka saffran-smaken. Men det är ingen risk man blir på kanelen (hoppsan, kanel ska man ju också ha). En och en halv matsked whisky till två påsar saffran. Och faktum är att det blev mera "julsmak" på bullarna än tidigare.....
Dessutom en seger på bortaplan. Oskarshamn slog Södertälje med 3-2 och fick lite avstånd till bottenstriden. Det var säsongens första seger på bortaplan. Hoppas det fortsätter nu.
- Ha en trevlig lördag och Välkomna tillbaka !!!  önskar Farbror Henning och Blondin-Ida...:o)
Antal besökare:  149.674


6 kommentarer:

 1. Jeg er veldig glad for igen snø. Men du verden hvor kaldt! Fine bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. - Tack så mycket Maria.
   - Ha det så bra och Välkommen tillbaka !

   Radera
 2. Hos oss bakas det inte saffransbullar så jag kommer inte att kunna avgöra resultatet .Badgästerna ser väldigt åldrande ut på första bilden ,Men så är det väl inte gran kanaria heller .fortsatt trevlig helg ,nette

  SvaraRadera
  Svar
  1. - Hejsan Nette.
   Den som ligger och solar där är nästan lika
   gammal som mej....
   - Ha det så bra och Välkommen tillbaka !

   Radera
 3. Jag har varit ute i naturen dryt 2 tim idag. Och det är inte många glada färgklickar som kommer framför ögonen. Och solen lysen med sin frånvaro. Men igår kväll fick vi ett gott skratt på Parkteatern. Vi var och såg på Peter Flack revyn GILLA HJALMAR. Det blev många skrattsalvor som ekade i salongen. Först åt vi en 2rätters och i pausen fick vi kaffe. Han är väl inte så känd där nere hos er. Men dom har ju visat tidigare på tv:n hans revyer. Du är duktig på matlagning och bullbak du. Tyvärr har inte jag det intresset. Brukar säga att jag är analfabet vad gäller att läsa recept. Sorgligt men sant. Ha en go kväll. Kram Lisa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. - Tack Lisa.
   Har väl sett Flack på TV ett antal gånger. Men han är väl inte min
   största favorit. Men hade han varit från Oskarshamn hade jag säkert
   tyckt annorlunda. Sen blir det ju en annan stämning när man är på plats
   och ser det live.
   När jag lagar mat använder jag aldrig recept, däremot bakning klarar jag
   inte utan.
   - Ha det så gott och Välkommen tillbaka !

   Radera