SKÄRGÅRDSBILDER FRÅN OSKARSHAMN

- EN FOTOBLOGG MED SKÄRGÅRDSBILDER...
-
Välkomna till min och Blondin-Ida´s Blogg.
Här kommer jag framförallt att visa bilder från Oskarshamns fina skärgård. Men det blir också en hel del bilder på kattflickan Blondin-Ida, som är min "sambo" sedan sommaren 2011.
Naturen kommer dock att stå främst när det gäller val av bilder, och miljöer som jag föredrar att besöka med mina kameror.
Vinterhalvåret fotograferar jag från strandkanten. Men framåt våren åker min lilla båt "Tjocka Hulda af Ernemar" i havsvattnet. Så då kommer jag lite närmare skärgårdsmiljöerna.
Målsättningen är att uppdatera bloggen med nya bilder några dagar i veckan. Så välkomna att hänga på.
Hälsar "Farbror Henning" och Blondin-Ida....:o)

torsdag 25 augusti 2011

- VEM ÄR DET SOM GÖMMER SIG I DIMMAN....?

- Ser ni rovfågeln som sitter på stängselstolpen på de två första bilderna ?
 - Jag har egentligen ingen aning om vad det är för fågel, men skulle nog gissa på en Ormvråk. ( Det är en ormvråk. Tack Urban )
Bilden är tagen i söndags kväll, precis innan det blev helt mörkt, på drygt 100 meters håll. Den täta dimman gör det ännu svårare att se. Fågeln blir bara som en silhuett. Jag kom inte närmare eftersom den sitter mitt ute på en åker. Hade jag lämnat bilen hade den med all säkerhet flugit med en gång.
Men om det är någon som tror sig veta så lämna gärna en kommentar.
- Ha en trevlig torsdag och Välkomna tillbaka !!!  hälsar Farbror Henning och Blondin-Ida...:o)              Antal besökare:  75.092


7 kommentarer:

 1. Härliga dimslöjor du hittat .så där snabbt ser det ut som en sparvhök är ingen expert så ,,,, du har så suddig bild på den (fniss) tänk om man fick bestämma över naturen ,ha det så fint ,Nette

  SvaraRadera
 2. Vilka underbara och vackra dimbilder du tagit!
  Vad det är för pippi du fått med på de två första bilderna det har jag ingen aning om, men jag hoppas att någon kan berätta för dig... Det är ju alltid roligt att få veta vad det är man har fotograferat :)
  Ha en riktigt bra dag!
  /Maria

  SvaraRadera
 3. Jag tror som du att det är en ormvråk för de brukar sitta så och så ser den mycket större ut än en sparvhök Den är rundare också.
  Bilderna är super Jag tycker att det är fantastiskt att du fick med rovfågeln för de brukar flyga så fort man stannar bilen.Sååå många gånger som jag har försökt.
  Det är så vackert med dimbilder Jag njuter.
  Tack för upplysningen om hur du får solen så fin.Jag får testa nästa gång jag är vid en insjö och solen skiner.
  Idag skall jag vara i trädgården om vädret håller sig.Just nu skiner solen.Blev baket bra?Jag bakade 100 bullar till sladden härom dagen,fast det har jag säkert berättat.
  Ha en superdag.
  Kramizzzzzz

  SvaraRadera
 4. Ljuvliga stämningsfulla bilder...
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera
 5. Hej Henning! Helt klart en ormvråk som du fångat på dessa stämningsfulla bilder. Man ser det på den ljusa halvmånen på bröstet, och de sitter ofta så här och spanar efter sork och annat gott. /Urban

  SvaraRadera
 6. - Tack Urban för det !
  Kul att man gissar rätt ibland...:o)

  SvaraRadera
 7. Härliga bilder! Det är en underbar tid nu med fimslöjorna som kommer vältrande in !

  SvaraRadera