SKÄRGÅRDSBILDER FRÅN OSKARSHAMN

- EN FOTOBLOGG MED SKÄRGÅRDSBILDER...
-
Välkomna till min och Blondin-Ida´s Blogg.
Här kommer jag framförallt att visa bilder från Oskarshamns fina skärgård. Men det blir också en hel del bilder på kattflickan Blondin-Ida, som är min "sambo" sedan sommaren 2011.
Naturen kommer dock att stå främst när det gäller val av bilder, och miljöer som jag föredrar att besöka med mina kameror.
Vinterhalvåret fotograferar jag från strandkanten. Men framåt våren åker min lilla båt "Tjocka Hulda af Ernemar" i havsvattnet. Så då kommer jag lite närmare skärgårdsmiljöerna.
Målsättningen är att uppdatera bloggen med nya bilder några dagar i veckan. Så välkomna att hänga på.
Hälsar "Farbror Henning" och Blondin-Ida....:o)

onsdag 5 augusti 2015

- SKILDA VÄRLDAR DEN 4 AUGUSTI.....

- Det blev verkligen skilda världar igår. Soligt och varmt ute i skärgården på morgon och förmiddag. Sedan "kröp" jag in i "Isladan" och var med på Oskarshamns presentation av hockeylaget för säsongen 2015-2016. Det skiljde säkert 20 grader i temperatur. Och den här gången var det varmare ute än inne.....
Idag får Tjocka Hulda ligga vid bryggan och vila. Jag måste vara hemma och städa och fixa några "långkok". Dessutom några akuta reparationer på båten.
- Ha en trevlig onsdag och Välkomna tillbaka !!!  önskar Farbror Henning och Blondin-Ida....:o)
Antal besökare:  221.100
8 kommentarer:

 1. Det där var minsann skilda världar men jag föredrar nog den på utsidan .ha det bra ,nette

  SvaraRadera
  Svar
  1. - Tack Nette.
   Håller med dig. Men just nu skulle jag gärna krypa in
   i kylan en stund. Nu är det riktigt kvav värme. Känns som
   att åskan snart är här. Men jag klagar inte.....
   - Ha det så bra och Välkommen tillbaka !

   Radera
 2. Vilka trevliga bilder, med alla master som speglar sig. Hoppas matchen blev som Du ville också. Långkok, Rotmos, lingonsylt, nej kanske vanliga kräftor,
  Vad bidde det för något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. - Tack så mycket Hajan.
   Det var bara träning och lite intervjuer med nya spelare. Första
   träningsmatchen är nästa vecka. Men det känns lite bakvänt med
   hockey nu när äntligen sommaren kommit.
   Jag måste göra dig besviken. Jag hann aldrig fram till "långkoket". Det
   var så mycket annat som också skulle fixas idag. Så jag hoppas på lite långkok
   i morgon kväll istället.
   - Ha det så bra och Välkommen tillbaka !

   Radera
 3. Nu blir det att läsa lite ikapp på din blogg efter att jag varit 22 dagar i landsflykt.
  Men vi har haft en underbar resa nog den bästa vi har gjort och vi har njutit som två lyckliga dårar av alla dagar.
  Jasså har isträningen kommit igång för hockeyspelarna, då känns det inte alldeles för avlägset
  innan det börjar igen med det nervkittlande spel för dig och Rantafar.

  Vacker bild på båtarna i din skärgård.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. - Tack så mycket.
   Är det 22 dagar ni varit iväg. Jag har ju följt er resa, även om jag inte
   skrivit kommentarer varje gång. Det är ju en dålig årstid för att sitta
   vid en dator. Nu när sommaren äntligen kommit så blir det ännu färre
   minuter per dag.
   Hockeyn börjar i mitten på september. Men innan dess är det ju en hel
   del träningsmatcher. Men just nu längtar man ju inte direkt efter
   hockeysäsong. Även om säsongskortet är betalat och klart.
   - Ha det så bra och Välkommen tillbaka !

   Radera
 4. Varför känner inte alla ensamma människor av ensamheten? Jag har flera vänner som är ensamma och inte bryr sig medan jag lider och är inaktiv. Ensamhetskänsla är dessutom farlig att känna av.

  Förstår precis hur du menar, har också tänkt på det. Jag tror att det mycket beror på hur stort behov av att umgås med andra man har. Sedan kan det bero på huruvida ensamheten är självvald eller inte. Det är en sak att ibland/alltid välja att vara själv mot att veta att man måstevara själv för att man inte har så många i ens närhet.

  Att vissa inte verkar bry sig om sin ensamhet kan också bero på hur de lyckas hantera den. Alla människor är olika och precis som med allt annat i livet så har man olika lätt för att hitta konstruktiva sätt att hantera sin ensamhet och sina känslor av ensamhet. En del har ju så lätt att se positivt på allt och inte låta sig uppslukas av jobbiga känslor, medan för andra (jag tex) är det svårare att hantera sådant man inte trivs med. Jag tror att det är viktigt att försöka hitta andra glädjeämnen i livet också så att man inte låter ensamhetskänslan ta över för mycket. Försöka göra saker man tycker är roligt osv. Jag försöker med detta men det är inte så lätt alltid.

  Sedan tror jag också att det kan vara ett slags försvar för en del också, att man intalar sig själv att man trivs med att vara ensam för att det känns bättre att tänka så, att man inte alls är i en situation man inte vill vara. Till slut så tror man kanske på det själv också, på gott och ont tänker jag. På gott för att man kanske inte känner sig så ensam, på ont för att man ändå känner ensamhetskänslan i hjärtat men inte förstår vad man känner och där med kan man inte göra ngt för att det ska bli bättre.

  Genom att inte acceptera sin känsla av ensamhet så kan man istället känna en allmän missnöjeskänsla, utveckla kroppsliga symptom såsom värk osv, men även destruktiva beteenden som tex missbruk. Många är nog de som är allmänt vresiga och trycker ner andra som egentligen har något i livet de inte är tillfreds med, tex ensamhet.

  Att känna sig ensam är ingen behaglig känsla men det betyder iaf att man har en längtan efter att umgås med andra människor. Den längtan kan användas som en drivkraft för att göra sin situation bättre, till skillnad från ifall man blundar för vad man känner. Jag tycker att det är väldigt jobbigt att känna mig ensam, men jag försöker iaf att tänka på att det inte

  Människan är i biologisk mening en social varelse och behöver människor omkring sig, hur mycket eller hur lite så gäller det alla. Vad jag märkt av dock med människor som inte anser sig behöva folk i sin omgivning är att de hittat ett substitut. Det kan vara film, serier, läsning eller något som gör att de tillfälligt känner sig involverad i något och på så vis mättar sitt behov. Detta kan vara en tillfällig lösning för de som känner sig lite ensam, det är att aktivera sig helt enkelt och göra sig själv upptagen. Vad jag dock aldrig riktigt förstått är människor som väljer sina serier eller filmer framför ett riktigt möte med riktiga människor. Hur djup kontakt jag än har fått med människor över nätet eller hur djup tillhörighet man känt med fiktionella karaktärer i en serie så har det aldrig riktigt varit riktigt lika tillfredsställande som att träffa människor irl, hur ytligt det än må ha varit. Detta är en väldigt tragisk insikt jag kommit fram till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. - Hejsan Lena.
   - Hoppas innerligt att du kommer över din ensamhet, och får
   ett bättre liv.
   Jag går inte in och detaljsvarar på din kommentar, eftersom det
   verkar vara ett massutskick till mängder av bloggare.
   - Ha det så bra !

   Radera