SKÄRGÅRDSBILDER FRÅN OSKARSHAMN

- EN FOTOBLOGG MED SKÄRGÅRDSBILDER...
-
Välkomna till min och Blondin-Ida´s Blogg.
Här kommer jag framförallt att visa bilder från Oskarshamns fina skärgård. Men det blir också en hel del bilder på kattflickan Blondin-Ida, som är min "sambo" sedan sommaren 2011.
Naturen kommer dock att stå främst när det gäller val av bilder, och miljöer som jag föredrar att besöka med mina kameror.
Vinterhalvåret fotograferar jag från strandkanten. Men framåt våren åker min lilla båt "Tjocka Hulda af Ernemar" i havsvattnet. Så då kommer jag lite närmare skärgårdsmiljöerna.
Målsättningen är att uppdatera bloggen med nya bilder några dagar i veckan. Så välkomna att hänga på.
Hälsar "Farbror Henning" och Blondin-Ida....:o)

söndag 9 december 2012

- VÖRTBRÖD-BAK OCH EN SOMMARBILD....

Traditioner är till för att hållas. Därför blev det en bakdag igår. Vörtbröd kan jag inte vara utan till jul. 
- Vad vore en skinkmacka gjord med Skogaholmslimpa. Vill inte ens tänka tanken......
I eftermiddag är det hockey igen här i oskarshamn. Mora kommer på besök med två av världens bästa hockeyspelare i laget (NHL-lockoutade Anze Kopitar och Bobby Ryan). Vore kul att ta en riktig skalp där. Vi på läktaren ska i alla fall göra allt för att knäcka dom....:o)
Sommarbilden är från Virboskärgården norr om Oskarshamn.
Idag den andra advent är det också PEPPARKAKANS DAG.
- Ha en trevlig söndag och Välkomna tillbaka !!!  önskar Farbror Henning och Blondin-Ida...:o)
Antal besökare:  108.430 



32 kommentarer:

  1. Ska följa matchen på web tv och hoppas på seger igen. Alltid lika trevligt att få en härlig bild från världens bästa skärgård till morgonkaffet.
    Heja nu fram IKO i en fullsatt salong !!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. - Hejsan Jocke.
      Jag ska göra mitt yttersta både på läktaren
      och med skärgårdsbilderna....
      - Välkommen tillbaka !

      Radera
  2. Vilka härliga, juliga, pyssliga bilder. Jag tyckte mig känna vörtdoften hit igår. Vilka fräcka katter du har som hjälper till. Det var väl ett tag sedan du tog den sista bilden. Vacker.Sent igår kväll var det -23,6 grader. I morse bara - 15,4. I kväll blr det Helga Natt konseren på stortorget här i Örebro. Kommer på tv i jul. Hoppas inte det blir så kallt. Ha en bra dag, o lycka till i kväll. Kram Lisa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. - Tack Lisa.
      Brödet har stått och vilat lite över natten. Nu ska
      det skivas och frysas bara och invänta julskinkan....
      Har sett torgkonserten från Örebro på TV, troligen
      förra julen.
      Verkar vara lite sydligare vindar på väg upp. Så temperaturen
      skulle ligga runt 0 framåt kvällen.
      - Välkommen tillbaka !

      Radera
  3. Värsta bakstylingbilden kunde ha varit ur en veckotidning ,du kan nog du .Har inte tittat efter vad dom tänkt för väder åt oss idag - 2 grader och det blåser så man får väl se .Ha en fin 2 advent .Nette

    SvaraRadera
    Svar
    1. - Tack Nette.
      Då har vi kallare för omväxlings skull. 12 minus nu,
      men det ska bli runt nollan framåt kvällen. Dessutom
      fullt snökaos i västra delarna av det här landet.
      - Välkommen tillbaka !

      Radera
  4. Jag antar att Blondisen inte äter vörtbröd
    Så du får ge henne en stor saftig skink skiva till Jul
    Trevlig Söndag/Molle

    SvaraRadera
    Svar
    1. - Tack Molle.
      Hon har ingen större aptit på kött över huvud taget.
      Däremot tackar hon aldrig nej till Tonfisk.
      - Välkommen tillbaka !

      Radera
  5. Vad dukgit du är, vilken fin bild med det färska brödet....
    Gör dig beredd nu för snökanon skall slå till mot Smålandskusten på tisdag natt säger de.....
    Här -8 och mulet, frostdis hänger i trädtopparna...

    SvaraRadera
    Svar
    1. - Tack.
      Baka matbröd är riktigt roligt. Och lite avkopplande.
      Är det en snökanon på väg. Förra gången det var en
      riktig kanon satt jag ute vid havet med kameran. Tog skydd bakom en
      enbuske. Den skyddade inte speciellt bra...:o)
      - Välkommen tillbaka !

      Radera
  6. hallå där bagarn.
    Ohhhh vilka härliga limpor de ser verkligen smarriga ut.
    Du är så snitsig.Underbara mysbilder.Förresten så har du lagt upp en massa fantastiska bilder i de två tidigare inläggen.Den som är ensam ser nästan somrig ut Hade det inte varit snö så.
    Idag är jag på ett uruselt humör.
    Igår hade vi ett helt fantastiskt väder men vi skulle fixa julklappar så dagen gick åt till detta.
    Idag skulle vi tagit en tur till Uddevalla på julmarknad och sen fortsätta lite runt om och fota.Vädret är SKIT!mörkt grått och blåsigt.Vilken dålig tajming.Nej nu skall jag se om det blev någon bild på Roobbin som jag kan sätta in.
    ha det toppen i vinterm.
    Kramizzzz bagarmästarn

    SvaraRadera
    Svar
    1. - Halloj i väster och tack.
      Såg precis att kvällstidningarna går ut och varnar
      för snökaos på västkusten. Så håll er inomhus i
      stugvärmen i stället.
      Nu ska jag testa vörtbrödet....
      - Välkommen tillbaka !

      Radera
  7. Hejsan svejsan..har saknat både dej och Ida..men bloggandet ligger lite stilla för tillfället..har hamnat på Facebook i olika grupper som handlar om att fota..och blivit kvar..du hittar länken till Fb på Maria Thorbjörnsson..den nya bloggen..Hörs vi inte så säger jag..En Fröjdefull Jul..till dej och Ida..

    SvaraRadera
    Svar
    1. - Hejsan Svejsan Maria.
      Är lite anti mot Facebook. Bloggeriet får
      räcka för en gammal man som mej.....
      - Trevliga helger framöver, och Välkommen tillbaka !

      Radera
  8. Hej!
    Ja, traditioner skall man inte bryta speciellt inte när det är så här goda traditioner på flera vis. Brödet ser verkligen gott ut.
    Ha en fin söndag så håller vi tummarna i hockeyn
    /Ingemar

    SvaraRadera
    Svar
    1. - Tack Ingemar.
      Nu har jag provsmakat, och det var perfekt.
      Hållna tummar kan nog behövas i eftermiddag.
      - Välkommen tillbaka !

      Radera
  9. Man ska aldrig bryta ett vinnande koncept som mannen i huset brukar säga...och dina vörtlimpor går då inte av för hackor!! Nu blir jag imponerad, jag som inte kan baka matbröd alls...
    Pepparkakans dag...jaha, då har jag missat det också, varken bakat eller ätit sådana idag!!
    Ha det gott!!
    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. - Tack Rigmor.
      Jag har heller inte kommit ihåg att köpa hem pepparkakor.
      Får ta det till veckan....
      - Välkommen tillbaka !

      Radera
  10. Ser härligt ut, både inom- och utomhus. Mums med fint nybakat!
    Ha en fin vecka !

    SvaraRadera
  11. Här är det Skogaholmslimpa med julskinka som gäller till jul. Vörtbröd det äter jag INTE...
    Ha de gott!
    /Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. - Hejsan Maria.
      - Smaken är som baken. Men skinkan är
      ju viktigast....:o)
      - Välkommen tillbaka !

      Radera
  12. De ser riktigt goda ut!! Men själv vill jag helst ha hembakt tunnbröd till julskinkan :) Kanske en norrländsk tradition?...HÄRLIG sommarbild!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. - Tunnbröd och skinka har jag aldrig testat. Beror
      kanske på var man bor i det här långsmala landet.Men
      det är säkert gott....
      - Välkommen tillbaka !

      Radera
  13. Vilken fantastisk bild i mitten. Det är nästan så man kan känna
    den härliga aromen av vörtlimporna. Ditt bildarrangemang är professionellt, helt enkelt.
    Kanske det blir Nobel-pris för limp-bakning :)

    Ruth i Virginia

    SvaraRadera
    Svar
    1. - Tack Ruth.
      Brödet var lika gott som det ser ut.
      Tror inte på något Nobel-pris. Tror inte
      jag skulle passa in på den enkla bjudningen....
      - Välkommen tillbaka !

      Radera
  14. Åhhhhhh....de vørterbrødene så helt fantastisk gode ut! Kjæresnillesøtedumedsukkerogfløtepå...; kan du ta et pent foto av oppskriften også? Nydelige bilder fra et vakkert og koselig hjem!

    SvaraRadera
    Svar
    1. - Tack Linselusa.
      Det var verkligen gott.
      Jag ska försöka fixa receptet. Lägger in det i det
      här inlägget innan kvällen.
      - Välkommen tillbaka !

      Radera
  15. Så snilt av dere, skal titte innom igjen i kveld:)Ha en nydelig dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. - Tack.
      Det är på gång. Har precis fotat av receptet....
      - Välkommen tillbaka !

      Radera
  16. 1000-takk! Blir spennende å prøve denne oppskriften. Litt usikker på om jeg får tak i extrakt eller julemust, men skal undersøke hva jeg kan erstatte det med. Vørterøl kanskje?

    SvaraRadera
    Svar
    1. - Har ni inte Julmust i Norge, hur överlever ni julen då...:o)
      Det går nog att använda vilken öl som helst, har nog inte
      så stor betydelse.
      - Lycka till !

      Radera