SKÄRGÅRDSBILDER FRÅN OSKARSHAMN

- EN FOTOBLOGG MED SKÄRGÅRDSBILDER...
-
Välkomna till min och Blondin-Ida´s Blogg.
Här kommer jag framförallt att visa bilder från Oskarshamns fina skärgård. Men det blir också en hel del bilder på kattflickan Blondin-Ida, som är min "sambo" sedan sommaren 2011.
Naturen kommer dock att stå främst när det gäller val av bilder, och miljöer som jag föredrar att besöka med mina kameror.
Vinterhalvåret fotograferar jag från strandkanten. Men framåt våren åker min lilla båt "Tjocka Hulda af Ernemar" i havsvattnet. Så då kommer jag lite närmare skärgårdsmiljöerna.
Målsättningen är att uppdatera bloggen med nya bilder några dagar i veckan. Så välkomna att hänga på.
Hälsar "Farbror Henning" och Blondin-Ida....:o)

onsdag 11 januari 2012

- SILHUETTER AV EN HAVSÖRN......

- Ytterligare några bilder från måndagsmorgonens fotoutflykt i kylan.....
Ett tag innan solen hade letat sig upp och färgat havet glödande gult (se gårdagens blogg), så fick jag ett nytt möte med Havsörnen. Det var fortfarande så mörkt att örnen bara avtecknade sig som i silhuett mot himmelen. Den flög först förbi på ganska kort avstånd och spanade in mej (bild 3). Jag är ganska säker på att den känner igen mej. "Titta, där sitter den idioten och dricker kaffe mitt i vintern...." Havsörnen flög sedan in över skogen och försvann. Var ganska säker att den skulle komma ut samma väg för att flyga ut till "örnkobbarna", där jag sett den flera gånger tidigare. Mycket riktigt. Efter tre och en halv minut kommer den ut över havet igen, och landar efter en stund på en av örnkobbarna. Efter en halvminut lyfter den på nytt och flyger ut över havet, men viker sedan in mot öarna mot den plats där jag tror den har boet.
Det är drygt två månader sedan jag såg den senast. Men nu ökar chanserna en tid framöver, när båtar och människor har försvunnit från skärgården och stränderna.
- Ha en trevlig onsdag och Välkomna tillbaka !!!  önskar Farbror Henning och Blondin-Ida...:o)  Antal besökare:  82.34410 kommentarer:

 1. Att få se en Havsörn live
  Man kan bli religiös för mindre
  Det är en upplevelse
  Nu är det nog snart dags för mig att ta en sväng till Hjälstaviken
  och kolla Mälar Örnarna

  SvaraRadera
 2. Halloj där! Tänk att få se en havsörn,det vore något att skryta med,underbart Henning! Får nöja mig med småfåglarna utanför köksfönstret...Ha en go dag!/Torprosen

  SvaraRadera
 3. Mäktiga bilder. Jag blir glad att se koltrastar o småfåglar. Men en havsörn. Ha en god day./Lisa.

  SvaraRadera
 4. Det är sanslöst så mycket havsörn ni har.
  Jag funderar på att åka till Hornborgarsjön och kolla på såna när de matar dem fast Imngemar säger att det går inte att fota för det är för långt borta utan man får kolla i kikare och då kan det ju nästan kvitta känns det som.Härliga bilder på de mäktiga fåglarna.
  Jag var på Arken igår och fotade.
  Jag tyckte det var kul när det var snö.
  Idag är det barmark igen. Mörkt och trist som vanligt.
  Det var nog nyttigt att få lite frisk luft. Jag tycker att jag känner mig lite bättre.Foten tyckte inte likadant.
  Kramizzzz
  Ha det super

  SvaraRadera
 5. mäktiga fågelbilder ,här har det kommit mera snö idag ,riktigt superfotoväder på eftermiddagen men då jobbade jag .ha det bra ,Nette

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Otroligt mäktiga bilder på dessa majestätiska fåglar. Det är alltid lika trevligt de gånger som man stöter på dessa i det vilda.
  Ha en fin kväll Henning!
  /Ingemar

  (Lotta, Med lite tur och träff så kan man säkert få dem på lite närmare håll i Hornborgasjön).

  SvaraRadera
 7. Jag lyckas aldrig få fåglar på bild..dom bara flyger ifrån mej..så jag får titta här hos dej..glödande vatten hur läckert som helst..kan undra om det e plusgrader..fnissfniss..Maria

  SvaraRadera
 8. Häftiga bilder på örnen!! Gillar speciellt när den går ned för landning. Hoppas du får flera tillfällen! :)

  SvaraRadera
 9. Flotte bilder av luftas konge. Nydelige bilder under av hele havet gløder.
  Ha en trivelig kveld videre.

  SvaraRadera