SKÄRGÅRDSBILDER FRÅN OSKARSHAMN

- EN FOTOBLOGG MED SKÄRGÅRDSBILDER...
-
Välkomna till min och Blondin-Ida´s Blogg.
Här kommer jag framförallt att visa bilder från Oskarshamns fina skärgård. Men det blir också en hel del bilder på kattflickan Blondin-Ida, som är min "sambo" sedan sommaren 2011.
Naturen kommer dock att stå främst när det gäller val av bilder, och miljöer som jag föredrar att besöka med mina kameror.
Vinterhalvåret fotograferar jag från strandkanten. Men framåt våren åker min lilla båt "Tjocka Hulda af Ernemar" i havsvattnet. Så då kommer jag lite närmare skärgårdsmiljöerna.
Målsättningen är att uppdatera bloggen med nya bilder några dagar i veckan. Så välkomna att hänga på.
Hälsar "Farbror Henning" och Blondin-Ida....:o)

söndag 22 januari 2012

- JAG SKITER I JUHOLT, SA BLONDIN-IDA.....


- Så kom då Håkan Juholts oundvikliga avgång som partiledare. Tyvärr så hoppade det några för många grodor ur munnen på honom. Hans spontanitet blev nog alldeles för stor..... Synd, för en jäkla skicklig politiker, och trevlig människa, har han alltid varit. Men det var andra saker som hamnade i fokus istället.
Kommer ihåg en gammal sosse-paroll som löd: "- Enade vi stå, söndrade vi falla". Verkar inte som den finns kvar i partiprogrammet längre.
Klockan 15 hade han kallat till presskonferans på en gågata i Oskarshamn, där han skulle tillkännage sin avgång, som alla redan visste om.
 Jag var inne i centrum några timmar tidigare, och redan då hade det samlats många Radio- och TV-bussar. Fokuserade reportrar vandrade fram och tillbaka. Jag pratade en liten stund med Rapports utsända journalist. Hon tyckte förresten att mina bilder på Bloggen var väldigt fina. Världen är bra liten....:o)
- Blondin-Ida demonstrerade sitt ointresse medan jag satt och följde direktsändningen på TV. Hon slängde sig på rygg mellan mej och TV´n, och vände sig demonstrativt bort från TV-bilden......
Jag har även plockat fram en sommarbild, som jag tycker passar ganska bra till det här.
- Ha en trevlig söndag och Välkomna tillbaka !!! önskar Farbror Henning och Blondin-Ida....:o) Antal besökare: 83.015

9 kommentarer:

 1. Den bilden passade perfekt Henning.

  SvaraRadera
 2. Ja, vad skall man säga...tror jag gör som Blondin Ida! Ha en go söndag Henning önskar Torprosen

  SvaraRadera
 3. Nu har det ju blivit som alla trodde,så nu kan man väl inte se på nyheterna utan att höra alla kloka gubbar o gummor som säger att de visste att det skulle sluta så här!Det är nog bättre att göra som blondin-ida,vända dövörat till!!

  SvaraRadera
 4. Om du med den senare bilden menar att det är Juholt i mitten ,fåglarna är massmedia, så håller jag med dig ,snart vill ingen stå i rampljuset med allt grävande om småsaker ,som stressade människor idag inte tar någon notis om.Jag har slutat titta på nyheter för man orkar bara inte,tidningen tar 5 minuter att läsa ,man slipper bli irriterad ,på allt sensationsmakeri o alla otäcka bilder som man mår dåligt av ,ska nog gå o rösta i presidentvalet för det lär vara idag idag kram Nette

  SvaraRadera
 5. Katter har en sund inställning till tillvaron i världen, där har vi mycket att lära.....

  SvaraRadera
 6. Kan bara säja att bilden är fantastiskt bra!! Måste försöka hitta några skarvar att fota till sommaren... :)

  SvaraRadera
 7. Den sista bilden sa nog sitt...det är då sjutton inte lätt att vara vanlig människa och komma i rampljuset!! När det börjar vina kring knutarna märker man snart var ens vänner är...Ett bevis för att blondin är en vanlig svensk, hon orkar inte bry sej utan vänder ryggen till...
  Ha en skön söndag, här är det nån som skakar ett gammalt duntäcke eller också snöar det...!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 8. Stackarn där står han ensam på sin ö emot alla andra gaphalsar.Kan det vara partisekreteran som ligger mitt emellan holmarna och kollar på Juholt.
  Ja detta var tråkigt tycker jag för Calle Bildt har ju gjort värre saker och sitter fortfarande på sin post.
  Bilden är suverän.

  Vilken liten tjockis.Jag vet att det beror på att hon ligger på rygg.Hon är för skön. Nu sitter jag här och pratar och skrattar för mig själv.Hon gjorde det rätta som vände ryggen till
  Så ligger mina goingar också.

  Idag kommer Pia Martin och lilla Alma på besök.
  Hamburgare är beställt.Hmmmm!!!!
  ja ja det blir säkert bra Bara nötfärs och kryddor.
  dags att dra fram snabeldraken.Jag såg att det var jätteskitigt i köket.
  Ha det så gott det går. Jag skrattade gott när jag läste det om karlar.
  Kennet skrattade mindre hahahaha!!!!
  Där slog du allt huvudet på spiken skulle jag tro.
  Nej nu skall jag vara snäll. Han lägger sig inte i första taget men blir han liggande så finns det ingen på denna jord som är så sjuk som han.
  Kramizzz och krya på dig

  SvaraRadera